Kunstwerk in Kreekgebouw Klundert blijft behouden

Het sgraffito kunstwerk van Joop Sollema in de gevel van het Kreekgebouw in Klundert, tussen de Zevenbergsepoort en Molenberglaan, blijft toch behouden. Makelaar Pieter van Wensen is bereid het plan aan te passen. 

Het Kreekgebouw dateert uit 1953, het kunstwerk uit 1957. Het complex diende als gymnastiekzaal en badhuis. Later was het een bibliotheek en nu staat het al enkele jaren te koop en leeg.

Makelaar Pieter van Wensen wil het kopen en er zijn kantoor en twee of drie appartementen in maken. Hiervoor zou dan wel sgraffito kunstwerk in de gevel moeten wijken voor een glazen wand met daarin het kunstwerk gegraveerd.

Vooral via Facebook kreeg Van Wensen heel wat over zich heen toen hij dit plan bekendmaakte. Reden voor hem om het aan te passen.

Varianten

Op de stadstafelavond in Klundert stelde hij voor om het kunstwerk intact te laten en in de muur vensters aan te brengen zodat de mensen in het toekomstige makelaarskantoor naar buiten kunnen kijken en de mensen buiten naar binnen.

Zijn plan omvat twee varianten: een met kleine vensters en een met grote langwerpige ramen. De sgraffito van kunstenaar Joop Sollema wordt daardoor niet aangetast.

Tip de redactie