Twaalf jaar cel voor Zundertse hamermoord

De Bredase rechtbank heeft de dader van de hamermoord op Pierre Pelders in Zundert donderdag een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf jaar met aftrek van het voorarrest opgelegd. 

Dat is conform de eis van de officier van justitie. Die gaf eerder bij zijn strafeis al aan dat het onomstotelijk vaststaat dat de nu veroordeelde Helmut K. in februari vorig jaar Pelders met extreem veel geweld om het leven heeft gebracht.

De op dat moment 45 jaar oude Pierre Pelders werd in februari vorig jaar na onenigheid met een hamer doodgeslagen op het moment dat hij en Helmut K. in de pas enkele weken gehuurde woning aan de Veilingstraat aan het klussen waren.

De 49-jarige drugsverslaafde Helmut K. uit Berlicum hielp mee met het opknappen van het nieuwe appartement van het slachtoffer om een geldschuld in te lossen.

Drugscircuit

Helmut K. vluchtte in de auto van het slachtoffer naar zijn ex in Terneuzen. Zowel K. als de vrouw die vervolgens met hem werd  opgepakt op verdenking van de moord waren bekenden van het slachtoffer.

Ze zouden elkaar kennen uit het circuit van drugsgebruikers. De politie kwam het tweetal op het spoor via de gestolen auto van het slachtoffer. De auto werd daags na de vondst van het slachtoffer aangetroffen in Terneuzen.

De 37-jarige vrouw werd al snel vrijgelaten omdat er te weinig aanwijzingen zouden zijn om haar nog langer vast te houden.

Tip de redactie