Fort Oranje onderwerp van tv-serie SBS6

Nooit een saai moment in Rijsbergen. Zeker niet als het gaat om Fort Oranje. De camping is meer dan eens onderwerp van gesprek en veelal niet in positieve zin. 

Voor SBS6 reden om er onder de noemer Fort Oranje: camping of krottenwijk een heuse tv-serie aan te wijden. Volgende week woensdag wordt het eerste deel uitgezonden.

Fort Oranje? Volgens sommigen is de ooit met vijf sterren gehonoreerde familiecamping vandaag de dag niet meer dan een broedplaats van criminaliteit en ellende.

Anderen zien het positiever en spreken van een plek waar mensen kunnen genieten van hun vrijheid zonder al te grote bemoeizucht van de overheid. Hoe je het ook wendt of keert, Fort Oranje is en blijft voer voor discussie.

Imago

De GGD constateerde dat er ernstige misstanden plaatsvinden en bij politie-invallen werden de afgelopen jaren hennepkwekerijen opgerold en illegale prostitutie geconstateerd.

De hiernaast al jaren durende juridische gevechten met de Gemeente Zundert en een recentelijk al even snel uitgevaardigd als weer ingetrokken toegangsverbod voor de op Fort Oranje werkzame wijkagent dragen ook niet bij aan een positief imago van de camping.

Portret

In de zesdelige serie Fort Oranje: camping of krottenwijk werken de bewoners volop mee aan een portret van de camping en vertellen zij hun verhalen aan Dennis van der Geest.

De voormalige judoka presenteerde eerder programma’s over onder meer jeugdwerkloosheid en vooroordelen over vluchtelingen.

De serie moet van binnenuit een duidelijk beeld schetsen van het leven op Fort Oranje. De eerste uitzending is op woensdag 22 februari van 21.30 uur tot 22.30 uur bij SBS6.

Gerelateerde artikelen

Tip de redactie