In het Oude Raadhuis op de Markt in Etten-Leur heeft wethouder Jan van Hal donderdagmiddag aan drie vestigingen van Kober Kinderopvang het Groen Licht!-certificaat uitgereikt. Het gaat om de kindercentra Woelwater, Dikkertje Dap en Do-re-mi. 

Zij ontvangen het keurmerk omdat zij zich structureel inzetten voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid van jonge kinderen. Hierbij worden ook de ouders betrokken.

De gemeente Etten-Leur is een van de twaalf Brabantse gemeenten die het voor kinderdagopvang van 0- tot 4-jarigen en peuteropvang mogelijk maakt om zich te certificeren voor verkeersveiligheid.

Met de drie certificeringen die donderdag in de gemeente Etten-Leur werden overhandigd, hebben nu 85 kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de provincie Noord-Brabant het keurmerk van Groen Licht! in het bezit.

Verbreding

Keurmerk Groen Licht! is speciaal ontwikkeld voor de jongste verkeersdeelnemers en zorgt voor borging en verbreding van het verkeersthema bij jonge kinderen.

Ook zorgt het voor een doorgaande lijn naar de basisscholen en bevordert het de samenwerking tussen kinderopvang en basisscholen.