De officier van justitie heeft donderdag voor de rechtbank in Breda twaalf jaar celstraf geëist tegen Helmut K. voor het doodslaan van Pierre Pelders in Zundert. Volgens de officier van justitie staat het onomstotelijk vast dat K. in februari vorig jaar Pelders met extreem veel geweld om het leven heeft gebracht. 

De op dat moment 45 jaar oude Pierre Pelders werd in februari vorig jaar na onenigheid met een hamer doodgeslagen op het moment dat hij en de verdachte Helmut K. in de pas enkele weken gehuurde woning aan de Veilingstraat aan het klussen waren.

De verdachte, een 49-jarige drugsverslaafde uit Berlicum, hielp mee met het opknappen van het nieuwe appartement van het slachtoffer om een geldschuld in te lossen. De verdachte vluchtte in de auto van het slachtoffer naar zijn ex in Terneuzen. De man en de vrouw die vervolgens werden opgepakt als verdachten van de moord waren bekenden van het slachtoffer. Ze zouden elkaar kennen uit het circuit van drugsgebruikers.

De politie kwam het tweetal op het spoor via de gestolen auto van het slachtoffer. De auto werd daags na de vondst van het slachtoffer aangetroffen in Terneuzen. De 37-jarige vrouw werd al snel vrijgelaten omdat er te weinig aanwijzingen zouden zijn om haar nog langer vast te houden.