Zondagmiddag was het podium van de Nieuwe Nobelaer omgetoverd tot een knus en warm vestzakachtig theater, waar ras muzikant Guy Roelofs met zijn vaste groep Tjane de voorstelling 'Brabantlied' op de planken zette.

Meer dan vijftig enthousiaste bezoekers genoten van een voorstelling van oude Brabantse liedjes die in een nieuw jasje van pop, jazz en traditionele muziek gegoten waren. Roelofs heeft voor zijn programma Brabantlied lang speurwerk gedaan naar originele teksten. Van Etten-Leurse bodem was het prachtige lied "De gewonde ruiter".

In dit nummer werd Tjane o.a. begeleid door een aantal lokale coryfeeën: Ad Gobbens op vibrafoon en 'Onze' Theo Wouters met zijn koor Odi. Later in de voorstelling traden ze nog meer voor het voetlicht. 

Met veel gevoel voor humor en een flinke dosis informatie gaf Guy Roelofs een speciale touch aan de liedteksten en de introductie daarvan. Tijdens het laatste nummer, 'Luilak' werd Tjane versterkt met vijf (klein) kinderen van de orkestleden van Tjane. Deze lieten zien dat er naast appelbomen geen peren vallen!