Frietwagen De Bolle Buiken tijdelijk niet op Markt in Zundert

Frituurwagen De Bolle Buiken, die donderdag door brand werd getroffen, zal enkele weken uit het Zundertse straatbeeld verdwijnen vanwege reparatie. Dat melden de eigenaren Arian en Kees Oostvogels.

Op de Markt in Zundert, ’s weekends de vaste standplaats van de bekende frietwagen, ontstond  donderdagavond brand in frituurwagen De Bolle Buiken. De brand ging gepaard met veel rook en stank. 

Het vuur woedde inpandig en de brandweer, die snel ter plaatse was met een blusvoertuig en een extra watervoertuig, moest aan de achterzijde een deur forceren om bij de brand te komen.

Beschadigd

De frietkraam raakte flink beschadigd, maar ging niet in vlammen op. Het is niet bekend wat de oorzaak is geweest van de brand.

Door alert reageren van omwonenden en de brandweer is de frietwagen deels gered, zo stellen de eigenaren Arian en Kees Oostvogels. 

Tijdelijke oplossing

Toch zal de wagen enkele weken uit het Zundertse straatbeeld  verdwijnen in verband met reparatie. Een tijdelijke wagen is volgens de eigenaren helaas geen optie.

De nog beschikbare wagens zouden niet over de juiste capaciteitbeschikken om de gewenste kwaliteit friet en snacks te leveren.

Tip de redactie