Erevaandel voor Gevaarlijk Transport

Corso Zundert neemt komende zaterdag afscheid van de winnende wagen van 2016: Gevaarlijk Transport van buurtschap Tiggelaar. De winnende buurtschap presenteert dan het erevaandel van de winnende wagen.

Dat gebeurt in CultuurCentrum Zundert. Volgens traditie is het vaandel gemaakt in het diepste geheim, en wordt het tijdens het officiële gedeelte onthuld door burgemeester Leny Poppe-de Looff.

Zij overhandigt het dan aan de winnende buurtschap. Daarna krijgt het, samen met de maquette, een jaar lang een ereplaats in het gemeentehuis van Zundert.

De ontwerpers van de winnende wagen zijn Eefje Wagtmans-Goos, Johan van Trijp en Marc van Beek. Van Trijp en Van Beek zijn doorgewinterde ontwerpers die al vanaf de jaren '80 van de vorige eeuw ontwerpen maken.

Hun palmares telt vele eerste prijzen. Eefje Wagtmans-Goos vult sinds 2011 dit duo aan. Voor haar is dit de eerste keer dat ze het corso wint. Voorlopig is dit het laatste ontwerp van het drietal.

Erehaag

Alle corsoliefhebbers zijn welkom om de onthulling van het vaandel mee te maken en samen met de laureaat van 2016 het glas te heffen. De winnende buurtschap arriveert om 20.00 uur bij CultuurCentrum Zundert en wordt welkom geheten met een erehaag.

Buurtschap Tiggelaar zal het cultuurcentrum voor het vaandelfeest omtoveren tot een feestlocatie met een knipoog naar de winnende wagen. 

Het feestprogramma wordt opgeluisterd door feestband De Bijtels. Er is geen specifieke dresscode, maar iets met een fluorelement is welkom.

Tip de redactie