In het Anbarg is woensdagnacht Nora Scheeres-Kuijpers op 103-jarige leeftijd overleden. Zij was een van de oudste inwoners van Etten-Leur. 

Volgens kleinzoon Eelco Scheeres was zijn oma een taaie, had ze een ijzeren conditie en heeft ze mede daardoor zo’n hoge leeftijd bereikt. Nora Scheeres-Kuijpers werd op zaterdag 23 februari 1913 geboren in Rotterdam.

Het geheim van haar ijzeren conditie schuilt vermoedelijk in het feit dat Nora Scheeres een echte sporter was. Ze heeft in het verleden meegedaan aan de Vierdaagse, maar tennis was echt haar grote passie. Op haar vijftigste begon ze hiermee in Scheveningen.

TC Etten

Haar langste periode in haar tenniscarrière heeft ze beleefd bij TC Etten. Op haar tachtigste verjaardag kreeg ze bij deze Etten-Leurse tennisclub het lidmaatschap voor het leven. Uiteindelijk tenniste ze 38 jaar lang bij deze vereniging, tot aan haar 88e levensjaar. 

Oudste inwoner van Etten-Leur is de in klooster San Francesco woonachtige Zuster Vitalis Daas. Zij werd geboren op 31 januari 1912 en hoopt eind deze maand haar 105e verjaadag te vieren.