De Munnikenheide sporthal aan het Trivium zindert in het begin van het nieuwe jaar van de sportieve activiteiten. Voor de 42ste keer organiseerde handbalvereniging Internos het kersthandbaltoernooi voor leerlingen van de basisscholen van Etten-Leur. 

De vier trouwe deelnemers aan dit toernooi zijn basisschool de Pontus, die met vijf teams is vertegenwoordigd, D’n Overkant met zes teams, de 4 Heemskinderen met dertien en De Hofstee met maar liefst 22 teams. Alles bij elkaar goed voor zo’n 450 kinderen, die drie dagen lang strijden om de eer van hun groep en school.

Gedurende dertien minuten doen de teams hun uiterste best om de bal in het net van de tegenstander te krijgen. Op de tribunes volgen familie en vrienden met spanning hun verrichtingen. De vloer van de sporthal is verdeeld in drie velden. Behalve voor de finale van groep acht. Die wordt op het grote veld gespeeld.

Wisselbeker

De groepen 3 tot en met 7 spelen de eerste twee dagen. De groepen 8 nemen dag drie voor hun rekening. Meisjes en jongens spelen dan apart. Er wordt niet alleen voor de wisselbeker gestreden, maar ook om deelname aan de regionale finale. Die geeft dan weer kans om een plaats in de landelijke finale te veroveren.