Joep Voermans en Sybren Stijweg, beiden ex-Internos, keren donderdag 5 januari terug naar hun oude stek om tijdens het kersthandbaltoernooi van de Etten-Leurse handbalvereniging een clinic te geven. 

Twee jaar geleden werden zij met hun team van HV Internos (toen heren B) Nederlands kampioen. Sindsdien is hun handbalcarrière in een stroomversnelling geraakt. Beiden spelen nu voor het nationaal jeugdteam.

Op donderdag 5 januari mogen de groepen 8 van de deelnemende basisscholen aantreden tijdens het jaarlijks kersthandbaltoernooi in de sporthal op het Trivium. Deze jongens en meiden worden tijdens de pauze, vlak voor de finale, getrakteerd op een clinic van de voormalige kampioenen en de nationale talenten.

Er is met opzet voor de donderdag gekozen omdat HV Internos niet alleen meer meiden, maar ook meer jongens in die leeftijd aan het handballen wil krijgen. Voor het toernooi, dat dinsdag van start is gegaan, hebben zich 46 teams ingeschreven. In totaal worden er meer dan 120 wedstrijden gespeeld.