De echte biljartliefhebbers kunnen de data inmiddels al wel dromen: van 27 december tot en met 30 december zijn zij steevast te vinden bij het jaarlijkse toernooi in biljartcentrum Den Hoek in Klein Zundert. 

Voor het veertigste opeenvolgende jaar is er zoals gebruikelijk weer de absolute biljarttop present.

In 1977 hield Louis Havermans voor de eerste keer het zogeheten mini-vijfkamptoernooi in zijn biljartcentrum, gevolgd door het jaarlijkse driebandentoernooi dat nu aan de vooravond van zijn 27ste editie staat.

Bij elkaar valt er dus al veertig jaar lang topbiljart te aanschouwen in Klein Zundert.

Uitkiezen

Het jaarlijkse toernooi geldt inmiddels niet alleen als het oudste invitatietoernooi van Nederland, het is meteen ook een van de meest gerenommeerde driebandentoernooien.

"We kunnen de spelers bijna uitkiezen," aldus voormalig topbiljarter en organisator Louis Havermans, daarmee de status van het toernooi perfect verwoordend.

Ook voor de veertigste editie is hij er in geslaagd een uitstekend deelnemersveld naar Klein Zundert te halen.

Deelnemersveld

Op het affiche staan 'local heroes' Gerwin Valentijn uit Sint Willebrord en Barry van Beers uit Rijsbergen naast andere Nederlanders zoals Raimond Burgman, Jean van Erp en Glenn Hofman.

Ook de Belgische inbreng is met topbiljarters als Eddy Merckx, Roland Forthomme, Eddy Leppens, Peter Ceulemans, Peter de Backer en Martin Spoormans weer groot. Als topper uit Duitsland treedt Martin Horn aan.

Net als vorig jaar treden uit vier landen afkomstige jeugdtalenten aan tijdens het driebandentoernooi: Raymon Groot (Nederland), Dustin Jäschke (Duitsland), Pierre Soumagne (Frankrijk) en Kenny Miatton (België).