Voor de schapen, herten, geiten, ganzen en ander gevogelte zal het even wennen zijn. Het onderhoud en de verzorging van de dierenparkjes aan de Wilhelminalaan en het Berkenveld in Etten-Leur wordt van de gemeente overgenomen door de Stichting IJgenwys en Anders onder leiding van Jos Trouwborst. 

Het onderhoud en de verzorging van de dieren door de stichting gebeurt met ingang van 2 januari 2017. Een en ander is donderdag officieel bekrachtigd door de symbolische sleuteloverdracht van wethouder Jan van Hal aan een van de nieuwe verzorgers, Luud.

De Stichting IJgenwys en Anders zet zich in Etten-Leur in voor iedereen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt en staat garant voor een vellige en betrouwbare dagbesteding. Mensen met onder andere een indicatie dagbesteding vanuit de Wmo kunnen hier terecht.

Jos Trouwborst: "Wij doen niet aan knippen en plakken. Wij willen nuttige dingen doen, het onderhoud en de verzorging van deze parkjes past uitstekend in onze activiteiten. Bovendien liggen ze in de interessesfeer en hobby’s van een deel van onze cliënten."