De vrijwillige brandweerman van het korps Moerdijk die in december betrokken is geweest bij de mishandeling van twee politiemannen op de Havermarkt in Breda, is ontslagen. Dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. 

De 27-jarige brandweerman werd eerder deze week samen met zijn medepleger veroordeeld tot 30 dagen gevangenisstraf, waarvan 18 dagen voorwaardelijk. Daarnaast krijgt het tweetal een taakstraf van 120 uur en moet er aan de twee agenten een schadevergoeding betaald worden van 600 euro.

Direct na het geweldsincident bracht de politie de korpsleiding van de brandweer op de hoogte. De betrokken vrijwilliger werd daarop in afwachting van het strafrechtelijk onderzoek en de uitkomst van de strafzaak met onmiddellijke ingang geschorst. Die schorsing wordt nu omgezet in ontslag.

Diemer Kransen, regionaal commandant bij de Brandweer Midden- en West Brabant: "Het moge duidelijk zijn dat we dit soort gedrag van onze werknemers niet accepteren. Zeker niet met het oog op het feit dat collega hulpverleners van politie, ambulance maar ook de eigen brandweercollega’s regelmatig te maken krijgen met geweld tijdens hun werk."

"Ik wens de betrokken agenten veel sterkte. En vooral dat zij zich weer met vertrouwen in kunnen zetten voor de veiligheid op straat."