Leontien van Moorsel op symposium GGz Breburg

GGz Breburg organiseert ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan een symposium in het Turfschip in Etten-Leur Noord.

Dat gebeurt op dinsdag 13 december onder de titel ‘Samen Verder’.

GGz Breburg is een specialistische instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Midden- en West-Brabant en biedt de best passende specialistische behandeling en ondersteuning waarmee mensen met een psychiatrisch probleem weer verder kunnen in het dagelijks leven.

Taboes

Een op de drie Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met psychische problemen, van een burn-out tot een psychose tot zelfmoord.

Tijdens het symposium op 13 december buigen cliënten, hun naasten en zorgprofessionals zich over taboes rond suïcide, maar ook over eetstoornissen, ongewenst gedrag in de wijk, en over de isoleercel.

Ervaringsdeskundigheid

In de ochtend zijn er interessante sprekers, zoals professor Christina van der Feltz. Zij vertelt over het suïcidepreventieproject in Noord-Brabant, een veelbesproken onderwerp de afgelopen tijd.

Oud-wielrenster Leontien van Moorsel vertelt over de rol van ervaringsdeskundigheid bij eetstoornissen. Zij laat zien hoe zij haar ervaringsdeskundigheid inzet om te helpen eetstoornissen te overwinnen.

Workshops

’s Middags wordt in workshops ingegaan op deze onderwerpen. Cliënten laten bijvoorbeeld de indrukwekkende film 'Ik ben' zien, waarna zij met het publiek verder praten over hun ervaringen, in de hoop hiermee taboes te doorbreken.

Voorzitter van de cliëntenraad en ervaringsdeskundige Simone de Bruijn presenteert haar boek 'Einde aan de pijn' over suïcidepreventie. Andere sprekers zijn Carina Hilders, voorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis, en Bert Meijboom van Tilburg University.

Wie het symposium in het Turfschip in Etten-Leur Noord wil bijwonen kan zich opgeven via de homepage van GGz Breburg (www.ggzbreburg.nl/samenverder). De toegang is gratis.

Tip de redactie