Verkeersregelaar ingezet tegen sluipverkeer Zevenbergschen Hoek

De gemeente Moerdijk zet per direct een verkeersregelaar in bij de ingang van de kern Zevenbergschen Hoek. 

Door groeiende files op de snelwegen A16 en A59 en door drukte van vrachtverkeer, is er steeds meer sluipverkeer door Zevenbergschen Hoek. Ook de problemen rond de Merwedebrug spelen vermoedelijk een rol.

Moeite

Hierdoor kunnen dorpsbewoners tijdens de ochtendspits slechts met grote moeite het dorp verlaten. Omdat het sluipverkeer nu echt te erg wordt, is het noodzakelijk om per direct maatregelen te nemen.

Daarom wordt op maandag, dinsdag en donderdag tussen 06.00 en 08.30 uur een verkeersregelaar ingezet, die er voor moet zorgen dat het verkeer op de rotonde Driehoefijzerstraat/De Vlijt niet meer richting het centrum afbuigt, maar naar de onlangs verbeterde rondweg richting de snelweg wordt geleid.

Bewoners

Samen met enkele betrokken bewoners wordt bekeken welke maatregelen er verder nodig zijn, totdat de herinrichting van de Hoofdstraat en de Driehoefijzersstraat daadwerkelijk gaat starten. De gemeente Moerdijk verwacht dat de structurele aanpassing van de doorgaande weg in het derde kwartaal 2017 van start gaat.

Tip de redactie