Oude super Fijnaart wordt multifunctioneel medisch centrum

Het pand van de voormalige supermarkt aan de Nieuwe Dorpsweg in Fijnaart wordt een multifunctioneel medisch centrum.

Het wordt onder andere het nieuwe onderkomen van huisartsenpraktijk Pourfar-Khalili. Eigenaar Green Real Estate en het echtpaar hebben hun handtekening gezet onder de ontwikkel- en koopovereenkomst.

Bekend is ook al dat fysiotherapeut Jurgen van Oevelen in een deel van het gebouw praktijk houden.

Bemiddelaar

Met de ondertekening van de overeenkomsten komt er een einde aan jarenlange onduidelijkheid over de toekomst van het leegstaande gebouw. De gemeente Moerdijk speelde in dat proces vooral de rol van bemiddelaar en probeerde waar mogelijk mee te denken met alle betrokken partijen.

Geduld

Volgens wethouder Thomas Zwiers is steeds geprobeerd om als gemeente Moerdijk op gepaste manier een steentje bij te dragen aan een oplossing die uiteindelijk de beste meerwaarde zou hebben voor de inwoners van Fijnaart. Daaraan voorafgaand ging een lange periode van radiostilte.

"Dit soort processen vraagt soms geduld en duurt vaak langer dan je zou willen. Maar uiteindelijk gaat het altijd om de beste oplossing, niet om snelheid en een mogelijk mindere regeling."

Verbouwing

Het ligt in de bedoeling om begin volgend jaar te starten met de verbouwing van het pand. Als vervolgens alles volgens plan verloopt, zouden de nieuwe eigenaren en gebruikers er dan omstreeks eind 2017 hun intrek in kunnen nemen.

Tip de redactie