Topdrukte bij Voedselbank Etten-Leur

Topdrukte bij de Voedselbank Etten-Leur die in deze tijd van het jaar extra veel werk heeft om alle mensen, die daar behoefte aan hebben, te voorzien van wat extra’s. Alle registers worden opengetrokken om de 75 gezinnen en alleenstaanden toch dat beetje méér te kunnen geven. 

Volgens Marjan Verweij van de Voedselbank is alles welkom, ook bederfelijke waar. Die kan worden opgeslagen in koelkasten en diepvriezers. De voedselbank doet verder een dringend beroep op het bedrijfsleven en op particulieren die mogelijk kerstpakketten willen schenken. "Soms hebben bedrijven wat pakketten over, of zijn er mensen die over hun hart strijken en hun pakket aan ons schenken."

'Doe ’n boodschapje extra' is een nieuw initiatief van Voedselbank Etten-Leur. De ambtenaren van de gemeenten Etten-Leur en Zundert doen een boodschapje extra voor de Voedselbank en doneren dat, evenals de leerlingen van het Munnikenheide College in Etten-Leur en Rucphen en de Etten-Leurse basisschool ’t Kofschip. Verder wordt van 9 tot en met 11 december actie gevoerd bij diverse supermarkten in Etten-Leur en Rucphen en bij Caritas/Diaconieparochie Rucphen voor 'een extra boodschap voor de voedselbank.'

De voedselpakketten worden ter beschikking gesteld aan inwoners van Etten-Leur, Rucphen en Zundert.

NUwerk

Tip de redactie