Forum Sportgala Zundert roept op tot brede betrokkenheid

Tijdens het Sportgala in Zundert worden de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en de Jeugdsporters van het jaar gekozen. Een zeven personen tellend forum breekt jaarlijks het hoofd over de vraag wie de titel verdient.

"Het is soms appels met peren vergelijken", vertellen forumleden Marlies van Geel en Matty Oppatja. "Maar we komen er altijd gezamenlijk uit."

De organisatie van het Sportgala is niet langer in handen van de gemeente. Een stichting, onder leiding van Jac van Nispen, heeft de handschoen opgepakt en organiseert nu de jaarlijkse sportverkiezing. Het forum van het Sportgala bestaat al sinds 1995 en is met de wijziging van de organisatie niet veranderd.

Forum

"Het forum bestaat uit zeven personen die nagenoeg allemaal op hoog niveau hebben gesport of sporters van hoog niveau hebben getraind", legt Marlies van Geel uit. Zij verdiende ruimschoots haar sporen in de baanatletiek. "Gezamenlijk bekijken we de aanmeldingen en gaan in ons eigen netwerk na of er nog andere sportprestaties geleverd zijn. Zo maken we een voorselectie en daaruit kiezen we per categorie de genomineerden. Vervolgens beslissen we wie van die sporters de titel Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Jeugdsporter (13 tot 18 jaar) verdient." Volgens Marlies en Matty levert dat mooie discussies op, waarbij de liefde voor de sport voorop staat.

Het Sportgala Zundert wordt zaterdag 10 december gehouden in CultuurCentrum Zundert. De aanvang is 18.30 uur.

Tip de redactie