Tijdens een controle bij camping Fort Oranje aan de Bredaseweg in Rijsbergen heeft de politie verschillende overtredingen geconstateerd, boetes geïnd en personen aangehouden. 

De controle vond woensdagmiddag plaats tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Bij de camping werd het in- en uitgaand verkeer gecontroleerd.

Er werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, voor het rijden met een kapotte voorruit, voor het niet verzekerd rondrijden in een auto en voor het voeren van onjuiste kentekenplaten op een aanhanger achter een auto. Ook reed een persoon in een auto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Verbod

De controle werd verricht door tien agenten. Zij troffen een man aan op de camping die nog een boete van 574 euro had openstaan en bij een andere man werd, vanwege openstaande boetes, zijn auto buiten gebruik gesteld.

Ook werd er een persoon aangetroffen die een verbod had om op de camping te komen. Na de controle is de man van de camping afgezet door de campingbaas.

Scooter

Verder werden nog twee mannen aangehouden. Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had terwijl dit volgens de APV verboden is.

Hij is overgebracht naar het politiecellencomplex. Een 21-jarige jongeman uit Rijsbergen werd aangehouden omdat hij op een gestolen scooter bij de controle kwam aanrijden.

De scooter is in beslag genomen en de jongeman is overgebracht naar een politiecel in het cellencomplex in Breda. Beide aangehouden verdachten worden donderdag verder gehoord over de zaken die hun ten laste gelegd zijn.