De sportklas mavo-4 van het Markland College Zevenbergen heeft woensdag in Fijnaart met een spinmarathon 1.026 euro ingezameld voor de Jasper Valentijn Foundation.

Het was voor de leerlingen een tentamenopdracht die zij in samenspraak met hun docent lichamelijke opvoeding, Arjan Lazaroms, en met buurtsportcoach Britt Goedemondt van Moerdijk Fit uitvoerden en waar ze ook een beoordeling voor krijgen.

Drie uur lang fietsten 28 leerlingen zich, gesponsord en wel, de benen uit het lijf. De sponsoring hadden zij helemaal zelf geregeld. De doelstelling was om 1.000 euro bijeen te fietsen en met 1.026 euro werd het zelf iets meer dan dat.

INAD

De Jasper Valentijn Foundation is opgericht door Nadine en Raymond Veenman uit Willemstad. Zij zijn de ouders van de nu 5-jarige Jasper Valentijn, die leidt aan de ongeneeslijke en zeldzame erfelijke stofwisselingsziekte INAD. De stichting zamelt geld in voor onderzoek naar deze ziekte. "We zijn heel blij met dit initiatief van de leerlingen van het Markland College", vertellen Nadine en Raymond Veenman. "Onderzoek is zo hard nodig en alle beetjes helpen."