Doek valt definitief voor Amu-Sing

Er komt geen achtste editie meer van het culinaire evenement Amu-Sing. Deze culinaire en muzikale benefietavond in kerstsfeer werd zeven keer eerder gehouden in de kapel van het voormalige klooster het Withof in Etten-Leur. 

Naast een gevarieerde kerstshow met optredens van artiesten, konden de bezoekers voor, tijdens en na het concert genieten van een diner in de vorm van amuses die met zorg klaargemaakt werden door Etten-Leurse restaurants.

In 2015 was er al geen Amu-Sing meer en de editie van 2014 – dat nu de laatste geweest blijkt te zijn – werd al gehouden na een jaar onderbreking. "Na lang beraad en vele denkrimpels hebben we besloten om definitief te stoppen met dit bijzondere kerstevenement", zegt voorzitter Theo Wijngaards van Amu-Sing.

Sponsoring

Nadat de organisatie van Amu-Sing te horen had gekregen dat er niet langer gebruik kon worden gemaakt van de kapel in het Withof, moest een nieuwe locatie gezocht worden.

"Die zoektocht bracht ons bij het prachtige Bovendonk in Hoeven. Omdat we inmiddels met een klein bestuur over waren, besloten we de hulp in te roepen van een gedeelte van het oud-bestuur van Amu-Sing. Na hen om advies te hebben gevraagd, kwamen we gezamenlijk tot de conclusie dat het weer opstarten van Amu-Sing moeilijk zou gaan worden. Zonder sponsoring is het organiseren van een dergelijk evenement zo ontzettend moeilijk geworden."

Volgens de voorzitter is het daarom zo goed geweest. "We kunnen terugkijken op een geweldige tijd en het was voor iedereen een zeer bijzondere ervaring, zowel op culinair als muzikaal gebied."

NUwerk

Tip de redactie