Kerstmarkt bij heropening Voorstraat Fijnaart

Wethouder Thomas Zwiers verricht op vrijdag 9 december om 18.00 uur de officiële heropening van de Voorstraat in Fijnaart. Dat gebeurt tijdens de heringevoerde kerstmarkt in het dorp, die twee uur eerder al begint. 

Op de Voorstraat in Fijnaart vond in de jaren negentig van de vorige eeuw jaarlijks een kerstmarkt plaats, maar rond de eeuwwisseling kwam daar een eind aan. Op initiatief van de dorpstafel wordt de heropening van de Voorstraat aangegrepen om de kerstmarkt nieuw leven in te blazen.

Ondernemersvereniging Fijnaart heeft het idee omarmd en neemt de organisatie op zich. Zij wordt daarbij ondersteund door de gemeente Moerdijk en de Stichting Toeristisch Fonds Moerdijk.

Kraam

Op de kerstmarkt zijn ruim dertig plaatselijke ondernemers en verenigingen met een kraam vertegenwoordigd. Het grijze gelegenheidsplein op de Voorstraat wordt omgedoopt tot een horeca-plein, waar drie plaatselijke horecaondernemers samen de hapjes en drankjes verzorgen.

Ook Muziekvereniging Oranjevaan is op het plein aanwezig met haar beroemde oliebollen. Vanaf het plein klinkt livemuziek, die verzorgd wordt door het koor MOVE en muzikant Edwin Matthee. Een dj draait tussendoor kerstmuziek.

Foto

De hele dag is de Kerstman aanwezig. Kinderen en volwassenen kunnen met hem op de foto. Speciaal voor de kinderen vertelt oud-onderwijzer en schrijver Piet Hendrikx een kerstverhaal. De werkgroep ‘Fijnaart voor Serious Request’ haakt aan bij de kerstmarkt om geld in te zamelen voor het bestrijden van longontsteking in de wereld.

Het doel is om de kerstmarkt in Fijnaart weer jaarlijks te laten plaatsvinden.

Tip de redactie