Op de dag dat Sinterklaas inscheept voor zijn terugreis naar het warmere Spanje, plaatst de gemeente Etten-Leur op dinsdag 6 december twee grote kerstbomen in het openbaar gebied: eentje op het Van Bergenplein op de Leur en de andere op het Raadhuisplein in het centrum van Etten. 

De gemeente plaatst de bomen en zorgt ook voor de verlichting. Voor de verdere feestelijke aankleding zorgen bewoners en ondernemers.

De kerstbomen waren enkele jaren uit het straatbeeld verdwenen en daar waren niet alle bewoners en ondernemers even blij mee. Voor het Raadhuisplein was er nog een plausibele reden vanwege het feit dat hier de afgelopen twee jaar de ijsbaan in het kader van het IJsfestijn stond.

"Helaas gaat het IJsfestijn dit jaar niet door, waardoor er op het plein nu ook weer voldoende ruimte is om een grote kerstboom te plaatsen", zegt wethouder Jan van Hal. "Ik heb begrepen dat de organisatie van het IJsfestijn er alles aan gaat doen om de schaatsbaan volgend jaar weer terug te laten keren op het Raadhuisplein. Is dat het geval, dan wordt een grote kerstboom op die locatie weer wat lastiger."

Publieke opinie

Volgens de wethouder hoeft dit niet te betekenen dat er dan in het centrum van Etten helemaal geen kerstboom meer kan staan. "Als mensen met ideeën komen, zijn er wellicht meerdere mogelijkheden te bedenken. Voor wat betreft het Van Bergenplein houden we bij de reconstructie rekening met een plek waar de boom in de toekomst kan staan."