De komst van het Integraal Kind Centrum (IKC) in Rijsbergen nadert langzaam maar zeker. Wethouder Jan Aarts van de gemeente Zundert gaf maandag het in bijzijn van aannemer en leerlingen en schoolbestuur van de Sint Bavoschool het officiële startsein voor de bouw.   

Leerlingen van de Sint Bavoschool uit Rijsbergen mochten de klas even verlaten om het startsein voor de bouw van een nieuwe school te kunnen volgen.

Met assistentie van enkele kinderen, allen een veiligheidshelm dragend, onthult wethouder Jan Aarts een bord met daarop de namen van aan- en onderaannemers, architect en enkele andere partijen die bij de realisatie van de het nieuwe IKC Rijsbergen zijn betrokken.

Om de tafel

Waar de nieuwe school precies moet komen, hoe die er uit moet komen te zien, de bouwprijs en welke aannemer de klus moet doen: in totaal hebben gemeente en schoolbestuur daarover zes jaar met elkaar om de tafel gezeten.

"Abnormaal is dat niet, omdat je met heel veel dingen rekening moet houden. Een nieuwe school bouw je niet zo maar eventjes", legt Jan Aarts uit.

Doorgewinterd

Wat de onderwijssector betreft mag hij beslist doorgewinterd worden genoemd. Hij was er jarenlang in werkzaam voordat hij wethouder van de gemeente Zundert werd.

"Rijsbergen krijgt een mooi integraal gebouw waarop, zodra dat het er staat, iedereen trots zal zijn", zo voorspelt Aarts. Op 12 december wordt begonnen met de sloop van het oude schoolgebouw.

Het IKC Rijsbergen moet over dertien maanden klaar zijn voor gebruik. Het leggen van de eerste steen staat gepland voor maart volgend jaar.