In de Lambertuskerk in Etten-Leur vindt donderdag 1 december de afscheidsdienst voor Koos Caron plaats. De oud-voorzitter van de Stichting Vrienden van Lambertus in Etten-Leur overleed op donderdag 24 november. Hij is 84 jaar geworden.

Koos Caron, in het verleden onderscheiden met de versierselen behorend bij het Officierschap in de Orde van Oranje-Nassau, stond in Etten-Leur onder andere ook aan de wieg van de passieconcerten van Stichting Projectkoor Etten-Leur.

Tien jaar geleden vroeg hij aan dirigent Dieneke Bicknese-de Rhoter of zij invulling kon geven aan de leegte die zou ontstaan bij het wegvallen van de Matthäus Passion, die voordien enkele jaren in de Lambertuskerk was uitgevoerd.

Enthousiast

Stichting Projectkoor Etten-Leur gaat inmiddels voor de negende keer dit concert uitvoeren. "De eerste jaren heeft Koos ons enthousiast gesteund en menig mens moeten overtuigen, dat de centen van de Stichting Vrienden van Lambertus, waar hij voorzitter van was, goed besteed werden", aldus voorzitter Maarten Bicknese van het Projectkoor.

Dankzij die steun hebben honderden mensen, zangers, muzikanten en luisteraars kunnen genieten van de passieconcerten. "Die zijn van kwalitatief hoog niveau en hebben een intensieve belevingswaarde. Toen we in 2012 een zelfstandige stichting werden, is Koos Caron ons blijven volgen en steunen. We zijn hem hier erg dankbaar voor. Het heeft ons leven enorm verrijkt."