De officier van justitie heeft maandag in de rechtbank in Breda dertig maanden cel geëist tegen een 30-jarige man voor diens aandeel in een overval op een bedrijf in Klein Zundert.  

De verdachte, een man uit Waalwijk, stormde in maart van dit jaar samen met drie eveneens gemaskerde kompanen het bedrijf De Bruijn Landbouwmechanisatie aan de Klein Zundertseweg binnen, dreigde met een vuurwapen en eiste geld. 

Overmeesterd

Hij werd echter door medewerkers en klanten overmeesterd en vastgebonden met tie wraps. Drie andere daders gingen er zonder buit vandoor. De politie zette na de overval meteen de omgeving af.

Daarbij werd de politie geholpen door de marechaussee. De van gestolen kentekenplaten voorziene vluchtauto van de daders werd niet veel later brandend teruggevonden op de Berkenlaan in Zundert.

Uitstel

Bij de overval raakte personeelslid gewond aan zijn gezicht nadat hij van één van de daders een klap had gekregen.

De zaak tegen de verdachte werd enkele malen uitgesteld, omdat de man verklaarde dat hij gedwongen was de overval te plegen. Volgens justitie weigert de Waalwijker echter namen te noemen. De rechter doet over twee weken uitspraak.