Ongeveer 150 mensen bezochten zaterdagavond in het Cultureel Centrum in Klundert de feestavond voor vrijwilligers en sporters uit Moerdijk. De avond werd georganiseerd door Moerdijk Fit, de gemeente Moerdijk, het jongerenwerk en Surplus. Het Cultureel Centrum was voor de gelegenheid sfeervol verlicht. Alle bezoekers kregen bij de koffie een petitfourtje en twee consumptiebonnen.

De avond werd gepresenteerd door oud profvoetbalscheidsrechter Jack van Hulten uit Zevenbergen. Hij praatte niet alleen de programmaonderdelen aan elkaar, maar interviewde ook burgemeester Jac Klijs en wethouder Eef Schoneveld.

Door de muzikale prestaties van de leden van de Nonotes, een achtkoppige coverband, kwam de stemming er al snel in. Daarvoor waren er optredens van een freestyle basketballer, die de gekste dingen met een bal uithaalde, en de inline dansgroep The Seven Hills Dancers uit Zevenbergen. De avond begon met een ontwapenend optreden van de kinderen van Danspodium Reflex uit Klundert.

Opbouw

De organisatie had voor de opbouw van de avond gekozen voor een rustig begin. Dit met de gedachte dat de oudere vrijwilligers dit op prijs zouden stellen. Dit idee pakte goed uit, omdat er later op de avond veel sporters, die meestal wat jonger waren, binnen kwamen. Die werden op hun muzikale wensen bediend door de zangers John de Bever en Leroy Krielen.

Formule

Renske Littooij, die al enkele jaren betrokken is bij de organisatie van de avond voor vrijwilligers en sporters, vertelt dat het moeilijk is om een avond te organiseren die beiden groepen aanspreekt. "Twee jaar geleden hadden we bijna dezelfde formule. Daar was toen iedereen tevreden mee en dat is ook dit jaar weer het geval." Littooij zegt erg trots te zijn op de entourage van het Cultureel Centrum. "Ze hebben er iets moois van gemaakt."