Met het leggen van het eerste fundatieblok door wethouder Ron Dujardin samen met een gezin dat er een woning heeft gekocht, is donderdag de bouw van de nieuwste buurt van Etten-Leur, De Streek, officieel van start gegaan. 

Dat gebeurde op een feestelijke bijeenkomst aan de Kempenerrandweg. Een van de kinderen van het gezin plaatste bij de bouwhandeling tevens een kistje met tekeningen in de grond met hierop wensen voor De Streek.

De woningen worden gebouwd in een groene omgeving, met alle voorzieningen van Etten-Leur én uitvalswegen dichtbij. Ook de woningen zijn 'groen': ze zijn gebouwd van duurzame materialen en voorzien van zonnepanelen. Daarmee wordt De Streek een van de duurzaamste wijken van Nederland.

In deze eerste buurt worden 65 woningen gebouwd, waarvan er nog enkele te koop zijn. De verwachting is dat deze woningen medio 2017 worden opgeleverd. Het aanbod in deze eerste fase varieert van ruime tussenwoningen tot twee-onder-een-kap woningen met garage. Behalve dat de huizen gebouwd worden van duurzame materialen, worden ze ook allemaal ontworpen in dezelfde architectuurstijl.