Koffie en gebak voor de medewerkers van Nieuwe Nobelaer bibliotheek in Etten-Leur. De bieb is voor de derde keer op rij officieel gecertificeerd voor een periode van vier jaar, tot 2020. 

De kwaliteit wordt één keer in de vier jaar onderzocht door de landelijke Stichting Certificering Openbare Bibliotheken. Het onderzoek in Etten-Leur vond onlangs plaats. Hierbij zijn door de stichting jaarverslagen en beleidsstukken gelezen, de bibliotheek zelf en de website bekeken. Daarnaast zijn er gesprekken gevoerd met directie en medewerkers, de Raad van Toezicht, de ondernemingsraad, de gemeente en partners.

Crossovers

Volgens het certificeringsrapport is Nieuwe Nobelaer een typisch voorbeeld van een integraal cultuurbedrijf waarin de drie disciplines bibliotheek, podiumkunsten en kunsteducatie onder één dak samenwerken. "Met name de vele crossovers en culturele kruisbestuivingen zijn best-in-class en zijn een voorbeeldfunctie voor andere bibliotheken die nadenken over samenwerking met lokale cultuurpartners."