De Rijsbergse Ondernemersvereniging (ROV) heeft sinds kort een nieuw bestuur. Voorzitter Han Magilse vertelt dat de bestuursleden bruisen van enthousiasme en nieuwe ideeën. 

"Ideeën waar niet alleen de leden, maar het hele dorp van profiteert." In 2015 was Han één van de kartrekkers om 'Hart van Rijsbergen', het jaarlijkse dorpsfeest georganiseerd door de ondernemers, nieuw leven in te blazen.

"Na enkele succesvolle jaren, dreigde het gezellige avondje in te kakken. Dat wilden we voorkomen. Er is genoeg animo onder de leden om met nieuwe activiteiten en ideeën meer van elkaar te leren én meer voor de inwoners van Rijsbergen te betekenen."

Han meent dat ondernemers vooral niet bang moeten zijn voor nieuwe ontwikkelingen in het dorp. "Je moet anders kijken en kansen zien", zegt hij. "Nieuwe bedrijven kunnen bijvoorbeeld voor nieuw publiek in het dorp zorgen." Met netwerkavonden wil de ROV bereiken dat de leden elkaar beter leren kennen.”

Vuurwerkshow

"Wat de inwoners gaan merken van het nieuwe bestuur? Binnenkort is het weer Hart van Rijsbergen", somt Han op. "Dit jaar presenteren zich weer meer ondernemers en ook verenigingen en stichtingen krijgen een podium. "Als afsluiting is er weer een vuurwerkshow, zijn er tal van demonstraties en een afsluitende feestavond in de Harmoniezaal."

"Verder zijn we met de gemeente in gesprek over onder andere de herinrichting van het Lindekensplein. Dat plein moet een echt plein worden, zodat een gedeelte van de kermis er kan staan en misschien wel de markt. Dat brengt leven in de brouwerij."