Het merendeel van de nieuwe regels ten aanzien van het nieuwe parkeerbeleid in Etten-Leur gaat in met ingang van 2 januari 2017. Het lag in de bedoeling het beleid in te laten gaan op het moment dat de borden geplaatst waren, maar het plaatsen daarvan duurt langer dan voorzien. 

Door de vertraging wordt de overgangsperiode langer en zijn volgens de gemeente Etten-Leur onduidelijke situaties ontstaan. Wettelijk gezien zou de werking van borden direct ingaan na plaatsing.

"Omdat nog niet alle borden geplaatst zijn, en de zone daarmee nog niet compleet is, worden de al geplaatste borden met zakken afgeplakt", laat de gemeente Etten-Leur in een verklaring weten. "Zo kunnen we zorgvuldig de verdere plaatsing van de borden uitvoeren." Ook vindt een standaard controleronde (schouw) plaats. Voor de inwoners geldt dus op al deze plaatsen nog de oude regelgeving.

Herkenbaar

Op maandag 2 januari 2017 worden de zakken verwijderd; dan start ook direct de nieuwe situatie. "Dit is een helder en herkenbaar moment voor iedereen. De informatie die vergunninghouders hebben ontvangen gaat dus met ingang van deze datum in."

De wijzigingen voor de parkeerplaatsen tussen de Veemarktstraat en Korte Dreef gaan wel per direct in. Voorheen was dit deels betaald parkeren en deels vergunninghouders. Vanaf nu is dit volledig voor vergunninghouders. Ook de parkeerplaatsen aan de Schapenweide zijn per direct volledig voor vergunninghouders. Deze parkeerplaatsen zijn herkenbaar aan de gele, extra, borden, die deze uitleg geven.