Het provinciebestuur van Noord-Brabant en het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) hebben de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) met het project De Herbergier genomineerd voor de onderwijsprijs van de provincie Noord-Brabant (periode 2015-2017) in de categorie voortgezet onderwijs. 

Achttien leerlingen uit havo-4 van de KSE gaven op 27 mei van dit jaar een concert voor een groep dementerende ouderen, woonachtig in De Herbergier in Etten-Leur. De voorbereiding op het concert bestond uit een gastles met als onderwerp dementie en muziek, een bezoek aan de zorginstelling en het begeleiden van deze mensen naar de jaarlijkse schoolmusical.

Aansluitend hebben de leerlingen repertoire gezocht dat het midden hield tussen twee werelden. Er was plaats voor ‘Aan de Amsterdamse grachten’, maar ook voor ‘Sexy als ik dans’. Het resultaat was een concert met een lach en een traan van alle betrokkenen en vooral veel wederzijds respect. Van het project is een mini documentaire gemaakt, die terug te vinden is op YouTube.

Prijsuitreiking

De KSE is in de categorie voortgezet onderwijs genomineerd samen met projecten van het Dongemond College in Raamsdonksveer en het Beatrix College in Tilburg. De prijsuitreiking is op 24 november in het provinciehuis in Den Bosch.