Als dank voor al haar inspanningen voor de Keenesluis heeft Ineke Peters-van de Weijgaert maandag tot haar eigen verrassing namens de provincie Noord-Brabant de Gouden Duim in ontvangst mogen nemen. 

Op uitnodiging van het waterschap Brabantse Delta en stichting Beleef de Keenesluis bracht gedeputeerde Henri Swinkels maandag een bezoek aan de Keenesluis, die op de grens ligt tussen Standdaarbuiten en Fijnaart.

De stichting zet zich al enkele jaren in om de vervallen sluis in ere te herstellen. Het waterschap was enkele jaren geleden van plan om de sluis vol te storten met zand. Naaste buur en drijvende kracht achter de stichting, Ineke Peters-van de Weijgaert stak daar een stokje voor. "De ligging van de sluis en ook het unieke karakter vanwege het scheprad wat ooit aanwezig was, maken het waard om gerestaureerd te worden", licht Ineke toe.

Inspirerend

Bij de overhandiging van de Gouden Duim liet gedeputeerde Swinkels weten dat Peters deze prijs ontvangt vanwege haar inspirerende inbreng waardoor mensen graag bijdragen aan dit project.

In 2019 bestaat de Keenesluis 250 jaar. De stichting Beleef de Keenesluis hoopt dat de sluis dan in zijn geheel gerestaureerd is.