De open dag van de Creatieve Werkplaats in Ut Praotuis in Etten-Leur, het wijkgebouw van wijkvereniging Buurtbelang Banakkers, trok zondagmiddag heel wat bezoekers. 

De deelnemers aan deze werkplaats exposeerden niet alleen, maar waren ook actief bezig. Daarnaast waren er vele hobbyisten die met hun kunstwerkjes bezoekers warm wilden maken voor hun creatieve bezigheden.

De wijkvereniging wilde begin dit jaar de ingedutte inloopmiddag op zondag nieuw leven inblazen met als resultaat elke derde zondag een activiteit.

Een inspirerend idee vanuit de organisatie voor een hobbymarkt werd overdacht en kreeg vorm. Voorzitter van de wijkvereniging Louis Boumeester: "De Creatieve Werkplaats bestond ruim een jaar. Die hobbymarkt was een goed idee en de combinatie was leuk."

Workshops

Vandaar dat Ut Praotuis niet over gebrek aan belangstelling hoefde te klagen. Enerzijds was daar de unieke Creatieve Werkplaats, die voorlichting gaf over hun werk om dementerende mensen of mensen met geheugenproblemen leuke workshops onder leiding van lokale kunstenaars aan te bieden. Anderzijds toonden de hobbyisten hun diverse soorten werk, van kaarten maken tot kerstversieringen.