Cabaretgroep Onvermeidelijk uit Etten-Leur scheept zich dit jaar in. Een enorm cruiseschip ligt voor hen klaar en de dames hebben hun koffers gepakt. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november worden de inwoners van Etten-Leur en omstreken uitgenodigd om in Nieuwe Nobelaer mee in te schepen en getuige te zijn van de doldwaze avonturen van het negen vrouw sterke team, dat momenteel hard repeteert met hun theatershow Cruise Control.

Aan het begin van elk jaar steken de vrouwen de koppen bij elkaar en brainstormen over hun nieuwe theatershow. Alle ideeën worden gedeponeerd bij de schrijverscommissie, die daarmee aan de slag gaat.

Ze kiezen een thema, schrijven de teksten, zorgen dat Frank Melisse de arrangementen maakt en zadelen vervolgens eind juli of begin augustus regisseur Gerard Broos op met de resultaten zodat hij er een logisch geheel van kan maken.

Onvermeidelijk presenteert dit jaar haar 39e theatervoorstelling. De groep wordt ondersteund door vrijwilligers, maar moet ook betaalde krachten en diensten inhuren. Daarnaast zijn er de nodige kosten voor bijvoorbeeld publiciteit.

Inkomsten moeten komen uit kaartverkoop en van sponsors. PR man Gé van Hulst: "We hebben het tot nu toe nog elk jaar kunnen redden. Gelukkig hebben we nu zelfs een hoofdsponsor."