Fort Sabina wint Cultuurprijs Moerdijk

In een goed gevuld Arsenaal in Willemstad werd vrijdagavond tot hun eigen grote verrassing de Cultuurprijs Moerdijk uitgereikt aan Fort Sabina uit Heijningen en haar vrijwilligers. 

Zij ontvingen een oorkonde en een geldbedrag van vijftienhonderd euro. Juryvoorzitter Dimph Rubbens las voor uit het juryrapport: "Mede door de vrijwilligers wordt ‘het best bewaarde geheim van West-Brabant’ een glanzende parel in het grootschalige rivier- en polderlandschap. De aandacht voor cultuur is een zeer belangrijk deel van de uitstraling van het fort."

Nieuw dit jaar was dat het publiek een stem kreeg bij de nominaties. Zij wezen de jury op Villa d’Engelenburgh uit Fijnaart waar Ellen en Marcel Deelen culturele activiteiten ontplooien en grote maatschappelijke betrokkenheid tonen bij de uitvoering hiervan. Naast Fort Sabina en Villa d’Engelenburgh werden amateurfotograaf Erwin van Damme uit Willemstad en Theatercollectief Protheze uit Zevenbergen genomineerd.

Voordat de prijsuitreiking plaatsvond, hebben alle genomineerden zich op hun eigen wijze gepresenteerd. Zo zong Ellen Deelen een stukje operette en speelde Protheze een zeer speciale versie van Romeo en Julia. Foto’s van Erwin van Damme van zijn straatfotografie kwamen voorbij en Fort Sabina hield een presentatie.

Tip de redactie