Koninklijk lintje voor twee brandweerlieden

Tijdens de jubileumavond van de Brandweer Midden- en West-Brabant (BMWB) vrijdag werden twee leden van de vrijwillige brandweer op een bijzondere manier onderscheiden. 

Zowel Ton Monden als Toon Naalden kregen de versierselen opgespeld door burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot, die horen bij de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Monden die per 1 juli 1985 in dienst trad bij de vrijwillige brandweer van de gemeente Etten-Leur en in 1994 brandmeester werd, neemt na 31 jaar afscheid. Vrijwillige brandweerlieden voeren hun diensten voor de brandweer naast hun reguliere werkzaamheden uit.

Monden moest als ambtenaar nogal eens gehaast zijn werkplek bij de gemeente Etten-Leur verlaten. Burgemeester van Rijnbach: "Ik zag je regelmatig door het gemeentehuis rennen wanneer er uitgerukt moest worden."

Bardienst

Toon Naalden die al op 1 oktober 2015 uit dienst was getreden werd opgetrommeld om bardienst te draaien tijdens de  jubileumavond en was volkomen verrast toen ook hij de koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld. Naalden was sinds 1 augustus 1978 in dienst van de vrijwillige brandweer Etten-Leur als aspirant-brandwacht en bereikte in 2010 de rang van hoofdbrandwacht.

Over hem zei burgemeester van Rijnbach: "Eén van de belangrijkste  taken van de overheid is te zorgen voor de veiligheid van de burgers. Jij hebt dit 37 jaar lang gedaan met veel enthousiasme en passie voor de brandweer. Ik heb je met zweet op ’t hoofd zien werken."

Tip de redactie