Auto stallen in parkeergarage wordt goedkoper

De auto stallen in de parkeergarage in het centrum van Etten-Leur wordt met ingang van 1 januari 2017 goedkoper. Weliswaar blijft het tarief van 1,60 euro per uur ongewijzigd, maar de prijs van een dagkaart bijvoorbeeld wordt bijna met de helft verlaagd: van acht naar vijf euro. 

De gemeente verwacht door het verlagen van de prijs van de dagkaart dat gebruikers meer en langer gebruik gaan maken van de parkeergarage.

Ook de tarieven voor de verschillende abonnementen (met uitzondering van het avond-, nacht- en weekendabonnement) worden aangepast. Dat geldt zowel voor het 24-uurs-, het winkeltijden- en het kantoortijdenabonnement.

Zo kost bijvoorbeeld het 24-uurs abonnement voor een heel jaar in 2017 nog maar 750 euro tegen nu 1.075 euro; het winkeltijdenabonnement bedraagt in 2017 voor een heel jaar 400 euro (nu nog 875 euro). Er komt één kantoortijdenabonnement met een tarief van 300 euro per jaar.

Beheerder

EBN, beheerder van de parkeergarage, heeft aangegeven dat het haalbaar moet zijn om de software van de betaalautomaten in de parkeergarage en de informatieborden tijdig aan te passen aan de tariefswijziging.

De gemeente gaat in 2017 ook een onderzoek doen naar een verwijssysteem voor de parkeergarage. Daarop staat aangegeven hoeveel vrije parkeerplaatsen er zijn.

Tegelijkertijd ligt hier ook een kans voor het nieuwe (gezamenlijke) parkeerterrein van zwembad de Banakker en Nieuwe Nobelaer. De overige parkeerterreinen zijn hier niet geschikt voor omdat zich hier geen slagbomen bevinden.

NUwerk

Tip de redactie