PRET Handdrukken voor ideeën die Zundert op kaart zetten

Gezamenlijk naar buiten toe optreden om het merk Zundert op de kaart te zetten. Daar draait het om bij Stichting Platform Recreatie en Toerisme Zundert (PRET).  

Om dat te onderstrepen zijn weer zogeheten PRET Handdrukken uitgedeeld.

Organisaties , verenigingen, bedrijven en personen die met vernieuwende initiatieven cultuur, recreatie en toerisme in Zundert een ‘boost’ geven, kunnen van PRET een Handdruk ter waarde van 500 euro ontvangen.  

Handdrukken

Tijdens de bijeenkomst van PRET in café De Toekomst in Achtmaal mocht wethouder Piet Utens mocht er namens PRET een Handdruk uitreiken aan Riet Pijnappels.

Ook de afvaardiging van respectievelijk Stichting Wielerdorp Rijsbergen en Van Goghloop Zundert werd met een PRET Handdruk verblijd..

Natuur

Pijnappels kreeg de Handdruk uitgereikt ter ondersteuning van de uitgave van het door haar samen met Ed Michels vervaardigde boek 'Met andere ogen. Natuur in Zundert'. Het is het eerste boek met foto’s van alle natuurgebieden in Zundert.

Stichting Wielerdorp Rijsbergen wil komend jaar op 25 juni de Toertocht Speer van Rijsbergen houden. Deze recreatieve wielertocht moet een mix worden van sportieve prestaties, het mooie landschap van Rijsbergen en omgeving, een gezellig familie-uitje en de rijke wielerhistorie van Rijsbergen.

Kwekerijen

Het derde initiatief dat een Handdruk kreeg toegekend is de Van Gogh Treeport Boomkwekerijloop, een laagdrempelig sportief evenement dat een minder bekende kant van de kwekerijen laat zien .

De op zogeheten trailruns geïnspireerde recreatieve loop gaat namelijk over paden en doorgangen op kwekerijen die normaal gesproken niet of minder toegankelijk zijn. Van Goghloop Zundert, Treeport en verschillende studenten pakken hiervan de organisatie op.

Tip de redactie