Brabant Bokaal voor Peter Dictus

Peter Dictus uit Zundert heeft maandag een Brabant Bokaal gekregen voor zijn inzet voor cultuur en natuur in Brabant. Ook de andere laureaten van dit jaar - Gerard en Corrie van Beurden uit Raamsdonk en Cor Swanenberg uit Berlicum - ontvingen een Brabant Bokaal. 

"Door ruimhartig natuur en cultuur de ruimte te geven wordt ónze ruimte groter", aldus Wim van de Donk, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

"De drie laureaten van de Brabant Bokaal 2016 hebben zich ieder op hun eigen manier ingezet om onze ruimte te vergroten en onze horizon te verbreden."

Peter Dictus werd met de Brabant Bokaal beloond voor zijn grote en bijzondere bijdrage aan hoogwaardige culturele activiteiten op het gebied van amateur- en professionele podiumkunsten.

Verbinder

Vanwege zijn verdiensten als theatermaker, lied- en toneeltekstschrijver en initiator van interdisciplinaire projecten wordt hij door de jury omschreven als een verbinder pur sang.

Gerard en Corrie van Beurden kregen de Brabant Bokaal voor hun enthousiasmerende en tomeloze inzet voor Landgoed het Broeck in Raamsdonk waar zorg voor erfgoed, cultuur en natuur op unieke wijze samenkomen

Versterking

Aan Cor Swanenberg werd een Brabant Bokaal uitgereikt voor zijn grote bijdrage aan behoud en versterking van de Brabantse taal- en muziekcultuur.

Als liedjesmaker, verteller, redacteur, schrijver en zanger heeft hij zijn kwaliteiten en energie in dienst gesteld van de Brabantse cultuur, zo stelt de jury.

Tip de redactie