Boek over Zundertse natuur maakt kans op flinke projectsubsidie

 Het boek 'Met andere ogen. Natuur in Zundert' is het eerste boek met foto’s van alle natuurgebieden in Zundert. Van paarse heidevelden tot ijsvogels, al het prachtigs dat de Zundertse natuur te bieden heeft is te vinden in dit boek van Riet Pijnappels en Ed Michels.

In het boek wordt een poëtische wandeling gemaakt langs de seizoenen. De eerste foto’s zijn in het voorjaar gemaakt bij de Pannenhoef en in de aankomende winter eindigt hun fototocht op de Vloeiweide.

Op die manier is de cirkel weer rond. "De drijfveer om het boek te maken is vooral om mensen beter bewust te maken van de schoonheid en rijkdom van hun eigen leefomgeving." 

"Hoe mooier je iets vindt, hoe beter je het wilt beschermen. Dat willen we ook bereiken met het boek: aangeven hoe belangrijk het is om de natuur te beschermen", licht Pijnappels toe. Hoewel het boek gaat over de natuur in Zundert, is het volgens haar voor elke natuurliefhebber interessant om te zien.

Stemmen

Het boek is één van de tien geselecteerden voor de projectsubsidie van Landstad de Baronie, die bestaat uit 5.000 euro. Donderdag 17 november vindt de netwerkdag plaats.

Hier moeten Pijnappels en Michels in 90 seconden hun boek pitchen. ’s Avonds wordt bekendgemaakt wie de subsidie krijgt. Om het boek deze dag te laten winnen, hebben ze zoveel mogelijk stemmen nodig.

Zuinig

Volgens Pijnappels is het voornaamste dat ze door de subsidie de prijs van het boek zo laag mogelijk kunnen houden. "Hoe meer mensen het kopen, hoe meer mensen zien hoe mooi de natuur is en hoe zuinig we erop moeten zijn." 

Het boek wordt volgend jaar gepresenteerd tijdens de Week van het Landschap, dat wordt georganiseerd door Brabants Landschap.

Tip de redactie