SP terug in straatbeeld van Etten-Leur

Sinds lange tijd waren leden van de Socialistische Partij (SP) zaterdag weer eens op pad in Etten-Leur. Niet specifiek de afdeling Etten-Leur van de SP, maar die van de afdeling Breda. In oktober is Etten-Leur namelijk in deze afdeling opgegaan. 

In de Roemerstraat en de Rode Poort in de wijk Banakkers in Etten-Leur zamelde de SP zaterdag steunbetuigingen in voor het Nationaal ZorgFonds. Ook stond het actieteam van de partij met de SP-caravan in het winkelcentrum van Etten-Leur. Ze deelden er flyers uit en verzamelden er eveneens steunbetuigingen voor het Nationaal ZorgFonds

Met deze actiedag gaf de SP de aftrap om haar aanwezigheid als politieke partij in Etten-Leur te vergroten. Voorzitter Michel Verschuren was tevreden: "Het is lang geleden dat de SP op pad ging in Etten-Leur. We werden warm ontvangen door de mensen en haalden tachtig steunbetuigingen op."

Mogelijkheden

Deze buurttoer was de eerste en er gaan er volgens hem nog velen volgen. Ook in campagnetijd en daarbuiten zal de SP regelmatig te zien zijn in Etten-Leur, zo beloofde Verschuren. Volgens hem zijn er veel mogelijkheden voor de socialisten in Etten-Leur: "Bij de laatste verkiezingen stemden twaalf tot veertien procent van de mensen op onze partij. Dat verdient een sterke aanwezigheid van de SP in Etten-Leur om het sociale geluid uit te dragen."

Tip de redactie