Collectief Belangenbehartiging Senioren Moerdijk opgericht

Onder de naam Collectief Belangenbehartiging Senioren Moerdijk (CBSM) is een belangengroep voor senioren opgericht. Het collectief is een initiatief van de ouderenbonden ANBO kring Fijnaart-Willemstad, KBO kring Moerdijk en de PCOB kring Klundert-Zevenbergen. De voorzitter van de CBSM is Stan Vermunt uit Zevenbergschen Hoek en als adviseur is aangetrokken Kees Hendrikx uit Klundert. 

De reden om de CBSM op te richten was vooral het besluit van de regering om de zorgtaken van de regering over te dragen naar de gemeentes.

Stan Vermunt en Kees Hendrikx zijn van mening dat door deze maatregel de directe betrokkenheid en de inspraak van de burgers werden vergroot. Maar omdat ze dat niet gewend waren, vissen ze ook nog wel eens achter het net.

Vermunt, Hendrikx en anderen binnen de ouderenbonden hebben geconstateerd dat er door de overheid vaak plannen worden uitgedacht en uitgevoerd zonder dat van te voren overleg is gepleegd met diegene die het aangaat.

Zij stellen er niet alleen prijs op om, als het zaken voor ouderen betreft, van te voren gehoord te worden, maar vinden dit zelfs noodzakelijk omdat het de ouderen aangaat. Het collectief stelt wel nadrukkelijk dat ze geen actiegroep of een politieke partij is.

NUwerk

Tip de redactie