In het weekend van 12 en 13 november is er volop wielersport te beleven in het bosgebied van de Kogelvanger tussen Etten-Leur en Rijsbergen.

Op zaterdag vindt er een wedstrijd plaats in het kader van de West Brabantse Veldrit Competitie en op zondag zijn er mountainbikewedstrijden voor jong en oud. 

Na de succesvolle eerste editie in november 2015, organiseert Stichting Ricarflo dit keer een tweedaags in plaats van een eendaags wielergebeuren in de Kogelvanger. "De eerste editie was volgens de KNWU een profwaardig evenement", aldus Arjan van Dorst, penningmeester bij de organiserende stichting. "Met dit gegeven zijn we met grote ambitie aan de slag gegaan om het wielerevenement de komende jaren verder te laten groeien."

Daarom wordt op 12 en 13 november een wielerweekend georganiseerd voor jeugd en senioren met een vernieuwd en uitdagend parkoers voor zowel veldrijders als mountainbikers. Van Dorst: "We hopen daarmee dat de deelnemers tot grote prestaties komen en dat het publiek kan genieten van sprankelde wielersport."

Categorieën

De wedstrijd van de West-Brabantse Veldrit Competitie op zaterdag staat open voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen. Er wordt in elf verschillende categorieën gereden. De deelnemers zijn zowel afkomstig uit West-Brabant als de Belgische grensstreek.

De mountainbikewedstrijd op zondag staat open voor iedereen, van jong tot oud, en deelname is mogelijk in verschillende categorieën.