Op de bouwlocatie van de Kasteeltuin in Zevenbergen heeft wethouder Jaap Kamp woensdag een korte uiteenzetting gegeven over de huidige bouwontwikkelingen van dit terrein. 

De Kasteeltuin is het eerste deelproject van de vernieuwing van het centrum. Op het 8.000 vierkante meter grote terrein wordt 5.000 vierkante meter verhard om dienst te doen als parkeerterrein voor lang parkeren. De verwachting is dat dit eind dit jaar nog gerealiseerd wordt.

Naast parkeren heeft de Kasteeltuin ook een verbindingsfunctie met het centrum. Er lopen reeds een fiets- en voetpad langs die rechtstreeks naar het centrum leiden. Om deze verbindingsfunctie te verfraaien, wordt een daadwerkelijke tuin ingericht met geurige en kleurige beplanting. Dit moet medio voorjaar 2017 klaar zijn.

Zitelement

De contouren van het kasteel wat vroeger op deze plek stond, zullen in de tuin terugkomen in onder andere een zitelement dat geplaatst wordt bovenop de ondergrondse stadsmuur. Met zes banieren die in de tuin geplaatst worden, wordt een stuk geschiedenis uitgebeeld uit de tijd van het kasteel.

In het centrum komen na realisatie van de Kasteeltuin overal blauwe zones voor kort parkeren. Over eventuele parkeerontheffingen voor bewoners en ondernemers in het centrum kon Jaap Kamp nog geen uitspraken doen.