Er komt dit jaar geen derde editie van het IJsfestijn op het Raadhuisplein in Etten-Leur. Dat maakt het bestuur van de Stichting IJsfestijn Etten-Leur bekend. 

Vanuit het bedrijfsleven in Etten-Leur is er onvoldoende steun om een derde editie te realiseren. 

De Stichting IJsfestijn Etten-Leur zet zich in om bedrijven, verenigingen en bewoners van Etten-Leur met elkaar te verbinden en organiseerde vanuit die gedachte twee keer eerder het IJsfestijn: in 2014 en 2015.

Daarbij zorgde het bedrijfsleven door middel van sponsoring voor het budget en werden er door het verenigingsleven vrijwilligers aangesteld die gedurende het IJsfestijn zorgden voor voldoende helpende handjes.

"Ondanks de vele positieve berichten en de steun van de bezoekers, gemeente en andere betrokkenen is het niet gelukt voldoende budget te realiseren", laat Alexander van Ooijen namens het bestuur van Stichting IJsfestijn Etten-Leur weten. "We zijn dankbaar voor de steun van sponsors die al wel zijn ingestapt."

De stichting gaat hen vragen om hun steun door te schuiven naar volgend jaar. "Want we blijven ons inzetten om in 2017 terug te keren met een mooi IJsfestijn en hopen daarom alsnog op voldoende steun vanuit lokale ondernemers om dat mogelijk te maken."