Veiligheid voor schoolgaande jeugd wordt aangescherpt

De gemeente Moerdijk, de politie, Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Moerdijk en het Markland College gaan meer werk maken van de verkeersveiligheid voor de fietsende schoolgaande jeugd. 

Na de ondertekening van het convenant tussen deze partijen vorig jaar is er onder andere een actiedag geweest, zijn er bewustwordings- en educatieve momenten geweest op het Markland College en verlichtingscontroles. Zowel ludiek als handhavend.

"Dit jaar gaan we daar onverminderd mee verder en we vinden dat er een aantal dingen moeten gebeuren", zegt wethouder Thomas Zwiers. "Als gemeente gaan we werk maken van een groot aantal fysieke maatregelen. Hiervoor hebben we van de gemeenteraad toestemming gekregen om er geld aan uit te geven. Er zijn ongeveer zo’n tachtig knelpunten die we aan gaan pakken. Zowel in het buitengebied als op schoolfietsroutes, hoewel dat ook heel vaak samen valt."

Fysieke maatregelen zijn punt één, aldus Zwiers. "Gedrag is twee. Als het fysiek niet helemaal optimaal is en je gedraagt je niet helemaal goed, laten we er dan in ieder geval voor zorgen dat je zichtbaar bent in het verkeer. Dat willen we aan de leerlingen uitleggen. Misschien eerst ludiek, maar uiteindelijk wel serieus en waarin handhaving door de politie het sluitstuk is. Als partijen die dit convenant hebben getekend willen we daar ook gewoon transparant in zijn."

Tip de redactie