Twee raadsleden van de CDA-afdeling Etten-Leur staan op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen die volgend jaar maart worden gehouden. Het gaat om Ronnie Buiks en Mariette Nooijens. 

Op een extra algemene ledenvergadering heeft CDA afdeling Brabant zogenaamde ‘staartlijsten’ vastgesteld. Voor de kieskring Tilburg, waar Etten-Leur onder valt, zijn Buiks en Nooijens gekozen. Zij staan respectievelijk op de kieslijst op plaats 46 en 48. In een heel uitzonderlijk geval zou het kunnen gebeuren dat zij bij voldoende voorkeursstemmen in de Tweede Kamer mogen plaatsnemen.

Ronnie Buiks zit vanaf 1998 in de gemeenteraad in Etten-Leur. Hij is landbouwkundig ingenieur en werkt als manager relatiemanagement bij een accountantsbedrijf. Daarnaast is hij voorzitter van de Stichting Wielertopsport Etten-Leur, die jaarlijks met veel succes in Etten-Leur de profwielerronde organiseert. Buiks is in zijn vrije tijd ook ongeveer vijfentwintig jaar tonprater.

Mariette Nooijens is behalve gemeenteraadslid ook bestuurslid bij de ZLTO. In het dagelijks leven runt ze een melkveehouderij.