Omdat de gemeente Etten-Leur een nieuwe overeenkomst heeft gesloten met een ander schoonmaakbedrijf, zijn de rookruimten in het Stadskantoor en in het vergadercentrum van het Oude Raadhuis gesloten. 

In het verleden had de gemeente Etten-Leur een overeenkomst met een schoonmaakbedrijf dat na kantooruren de rookruimten schoonmaakte. Sinds 1 augustus van dit jaar is er een nieuwe overeenkomst van kracht met een 5w-bedrijf van de WVS-Groep.

"Zij voeren hun schoonmaakwerkzaamheden tijdens kantoortijden uit", meldt het college van burgemeester en wethouders. "In de Tabakswet staat dat werknemers recht hebben op een rookvrije omgeving en aangezien we dit overdag niet kunnen garanderen voor deze groep medewerkers, is besloten om beide rookruimten te sluiten."

De gemeente biedt de rokende raadsleden en medewerkers wel alternatieven om te roken: voor raadsleden bij de ingang van het vergadercentrum (naast de bioscoop in de Binnentuin) en voor medewerkers werkzaam in het Stadskantoor is hiervoor de omgeving van de personeelsingang onder de luifel beschikbaar.

Op beide locaties is een asbakstandaard geplaatst.